Nieuws1

De nieuwe lesindelingen per september 2017

Lesindeling Gym-Turnen September 2017

Lesindeling Dance September 2017

 

 Wedstrijdverslag Turnen seizoen 2016-2017  

02-07-2017

Download hier het wedstrijdverslag van het afgelopen seizoen. Het verslag is geschreven door juf Gerbrich.

Wedstrijdverslag Turnen seizoen 2016-2017

 

Heamieloptocht 2017    

21-06-2017

De Heamieloptocht was een groot succes! Het was prachtig mooi weer waardoor het lange wachten minder erg was. We hadden twee bakfietsen omgetoverd tot twee mooie fruitkarren waarbij de kinderen fruit mochten uitdelen. Tijdens de tocht hebben de meiden prachtig gedanst voor het Heamiel trio. De optocht is mede mogelijk gemaakt door de feestcommissie.

 

Contributieverhoging   

15-05-2017

Tijdens de algemene ledenvergadering zijn de aanwezigen akkoord gegaan met de contributieverhoging voor Gym, turnen en Dance van € 10,00 per jaar. Met ingang van het nieuwe seizoen 2017-2018 geldt dit nieuwe tarief.

 

Mooie prestaties op het FK!  

13-05-2017

Zaterdag 13 mei werd er geturnd op het FK in Harkema met veel turnsters van GV Hanzestad.

Zo schitterden Terza Aziz, Femke Yska,Iris Fontein en Jildou Siesling, Anthe Troost en Nora Friedrich op de verschillende toestellen.
Anthe werd 4e van Friesland op FK, turnvriendin Nora Friedrich viel van de balk en miste hierdoor het podium. Zij werd 11e.

Iris werd knap 6e in de jeugd D2. Femke werd 6e gevolgd door Jildau op de 5e plek in Jeugd 1 D3. Terza werd 8e.

 

 

 

Roeline, Marrit en Janita naar FK!  

22-04-2017

Zaterdag 22 april vond de tweede plaatsingswedstrijd plaats in Nieuwehorne. Marrit Louwsma nam deel in Junior E. Ze behaalde een hoge score aan de brug, maar kwam ten val van de balk met de radslag. En belandde hierdoor net naast het podium op de 4 e plaats.
Roeline Yska nam deel in senior E. Zij turnde een zeer strakke en stabiele wedstrijd. Ze haalde de hoogste, maar liefst 12.100 op de evenwichtsbalk. Dit werd beloond met een mooie zilveren medaille.
Janita de Jong nam deel in junior F. Ze turnde een stabiele wedstrijd, bleef met het boogje op de evenwichtsbalk, maar kwam te kort voor een medaille. Zij werd 9de.

Alle drie de turnsters hebben zich geplaatst voor het Fries Kampioenschap op 18 juni in Joure. Hier zullen ze strijden om de Friese titel.

 

1-2-3 turnpodium voor Hanzestad

25-03-2017

Zaterdag 25 maart kwamen de jongste selectieturnsters van Hanzestad voor de tweede keer in actie. Dit keer in Sneek. Maureen Roorda en Floor van Hettema begonnen vroeg in de ochtend aan hun turnwedstrijd in pre-instap 2 niveau RD5. Floor pakte het goud! Ze turnde een ijzersterke wedstrijd met de hoogste score op sprong. Ook op de overige toestellen turnde ze top 3. Beste vriendinnetje Maureen kwam haar vergezellen op het podium met een knappe verassende 4 e plaats. Ze kwam ten val van de balk, maar wist dit te compenseren met een super sprong!

Fleur Atsma nam deel in instap D2. Op sprong haalde ze de hoogste score,maar kwam op de overige toestellen te kort. Jeannette de Jeger, Lieke Boonstra en Fenna Cuperus sluiten de dag feestvol af in instap D3, met een fantastisch 1-2- 3 podium! Lieke turnde een zeer sterke wedstrijd. Zij behaalde de hoogste scores op balk, brug en sprong en wist daarmee het goud te halen. Gevolgd door een zilveren medaille van vriendin Fenna. Zij had hoge scores op balk en sprong. Om het Hanzestad podium compleet te maken was het brons ook voor Bolsward. Jeannette de Jeger wist haar 1 e turnmedaille te behalen met een knappe 3 e plek. Zij was sterk op sprong en vloer.

Binnenkort wordt bekend gemaakt welke turnsters doorstromen naar de Friese kampioenschappen.

 

Turnsucces voor Hanzestad  

18-03-2017

Zaterdag 18 maart vond de tweede plaatsingswedstrijd van de D-oefenstof in Lemmer plaats. Het was een vuurdoop voor zes Hanzestad turnsters; Yasmine Niemarkt, Eef Ykema, Mirte Holwerda,Gabriëlle Out, Sanne Marije Tiesma en Terza Azis.

De eerste ronde was het meteen raak voor de Hanzesturnsters. Prachtig goud voor Femke Yska, Femke turnde ijzersterk op de balk en sprong. Jildau Siesling viel 2x van de balk, maar wist gelukkig nog net het podium te halen. Zij werd 4 e.

Yara de Boer, Nynke Tinga en Mirte Vrieswijk namen deel in pup 2 niveau D2. Een pittig niveau met grote concurrentie. Nynke werd knap 7e, geen podium plek maar wel een forse verbetering ten opzichte van de 1 e wedstrijd.

Mirte Holwerda nam deel in jeugd 1 niveau D4, zij turnde een prachtige wedstrijd. Dit werd met goud beloond! Terza Aziz miste net het podium en werd 4e.

Iris Fontein nam deel in jeugd 1 niveau D2. Het hoogste niveau van deze wedstrijd. Ze turnde een sterke balk oefening en een mooie ruime sprong. Dit werd met zilver beloond!

Anthe Troost en Nora Friederich namen deel in pup1 niveau D3. In deze categorie deden maar liefst 31 turnsters mee. Anthe turnde een zeer sterke wedstrijd met de hoogste score aan de brug met ongelijke liggers. Ze liet punten liggen op de sprong, maar haalde met gemak het zilver. Nora kwam ten val op de balk, maar wist het podium nog te halen met een 5e plek.

Binnenkort wordt de doorstroom voor de Friese Kampioenschappen bekend gemaakt. Deze worden op 13 mei gehouden. Anthe en Femke zijn zeker van een plaats in de Friese finale. Zij staan beide bovenaan na 2 wedstrijden. Voor Nora en Jildau kan bijna niet missen, zij staan na twee wedstrijden 3 e . Voor Terza en Iris is het afwachten, zij staan 4e.

 

Gymnasten plaatsen zich voor FK   

04-03-2017

Zaterdag 4 maart vond de 2e plaatsingswedstrijd in Stiens plaats van de keuzeoefenstof niveau H en G. Hanzestad nam met 7 turnster deel.
Myrthe den Otter deed mee als junior in niveau H. Ze scoorde goed op de balk, brug en vloer en lag na 3 toestellen op podium koers. Helaas mislukte de 2e sprong en miste hierdoor het podium.
Jody Epema, Inge de Roos en Renske Boschma namen deel in jeugd 2 niveau H.
Renske Boschma turnde een zeer strakke brug oefening en was stabiel op de balk, dit werd beloond met een mooie 4e prijs.
Inge de Roos traint ook bij GV STARUM. Inge behaalde de hoogste score op de balk en wist hiermee een 5e plaats te behalen.  Ervaren turnsters Jenske de Lange, Martine Sikma en Elske de Vries namen deel in junior G.  Jenske verbeterde zichzelf ten opzichte van de 1e wedstrijd, maar kwam te kort voor een medaille.
Martine scoorde hoog op de brug en vloer en wist hierdoor het zilver te halen. Elske turnde een strakke balk oefening. Maar kwam op brug en sprong te kort voor het podium.
In de komende weken wordt bekend gemaakt welke turnsters doorstromen naar de Friese Kampioenschappen op 20 mei in Damwoude. Martine Sikma is zeker van haar plaats op het FK en Inge de Roos maakt een goede kans.

 

Goud voor Hanzestad  

04-02-2017

Zaterdag 4 februari kwamen de jongste selectieturnsters van Hanzestad voor het eerst in actie op hun 1e plaatsingswedstrijd in Oudehaske.
Maureen Roorda en Floor van Hettema begonnen vroeg in de ochtend aan hun allereerste turnwedstrijd in pre-instap 2 niveau RD5. Floor turnde een ijzersterke wedstrijd met hoge scores op sprong en vloer en won een mooie zilveren medaille. Maureen turnde op balk, brug en vloer bij de top drie, maar kwam te kort op de sprong en belandde hierdoor net naast het podium op de 5e plek.
Fleur Atsma nam deel in instap D2. Op vloer en sprong behaalde ze hoge scores, maar liet op brug en balk wat liggen. De concurrentie was te sterk, zij werd 11e.
Fleur Bonga, Jeannette de Jeger, Lieke Boonstra en Fenna Cuperus sluiten de dag feestvol af in instap D3. Lieke turnde een zeer sterke wedstrijd. Zij behaalde de hoogste scores op balk en sprong en wist daarmee het goud te behalen. Gevolgd door een zilveren medaille van vriendin Fenna. Zij had hoge scores op balk en sprong. Jeannette en Fleur waren sterk op sprong en brug, maar kwamen te kort op balk en vloer. Zij werden 6e en 14e.
Op 25 maart vindt de tweede plaatsingswedstrijd plaats in Sneek. Dan zal bekend worden welke turnsters doorstromen naar de Friese Kampioenschappen.

2017-02-04_foto 12017-02-04_foto 2

 

Verrassende turnprijzen Hanzestad  

21-01-2017

Zaterdag 21 januari vond de 1e plaatsingswedstrijd in Makkum plaats van de keuzeoefenstof niveau H en G. De wedstrijd werd georganiseerd door DES Makkum en GV Hanzestad.
Hanzestad nam met 7 turnsters deel.
Myrthe den Otter deed mee als junior in niveau H. Ze scoorde de hoogste cijfers op brug en balk en stond na 3 toestellen 1e. Helaas kon zij wegens een blessure niet springen en miste hierdoor het podium.

Dit resultaat biedt goede kansen voor de 2e plaatsingswedstrijd.
Een debuut voor Jody Epema, Inge de Roos en Renske Boschma in jeugd 2 niveau H. Inge de Roos traint ook bij GV STARUM. Inge behaalde de hoogste score op de balk en wist hiermee een mooie 4e plaats te behalen. Jody en Renske lieten punten liggen op de vrije oefening en werden 13e en 9e van de 25 deelnemende turnsters.
Ervaren turnsters Jenske de Lange, Martine Sikma en Elske de Vries namen deel in junior G. Jenske had een prachtige sprong met slechts 0,35 aftrek. Op de overige toestellen kwam ze te kort. Martine was sterk op de brug en balk en wist hierdoor een mooie 4e plaats te behalen. Elske overtrof haar zelf op vloer en sprong en stond hierdoor naast ploeggenoot Martine op het podium op de 5e plaats.
De 2e plaatsingswedstrijd vindt plaats op 4 maart in Stiens. Hierna wordt bekend welke turnsters doorstromen naar de Friese Kampioenschappen.

2017-01-21 martine en elske

 

4 medailles voor Hanzestadturnsters in Lemmer 

14-01-2017

Zaterdag 14 januari vond de eerste plaatsingswedstrijd  van de D-oefenstof in Lemmer plaats.
Het was een vuurdoop voor zes Hanzestad turnsters; Yasmine Niemarkt, Eef Ykema, Mirte Holwerda, Gabriëlle Out, Sanne Marije Tiesma en Terza Azis.
De selectiemeisjes stonden er strak gekleed op in prachtige nieuwe turnpakjes!
De eerste ronde was het meteen raak voor de Hanzesturnsters. Prachtig goud voor Jildau Siesling, gevolgd door clubgenoot Femke Yska met zilver in jeugd 1 niveau D3. Beide dames ijzersterk op de balk. Ze turnden beheerst en ervaren aan de 4 toestellen en dat werd terecht beloond!
Yara de Boer, Nynke Tinga en Mirte Vrieswijk namen deel in pup 2 niveau D2. Een pittig niveau met grote concurrentie. Zij hadden alle drie pech bij de balk waardoor het podium uit zicht bleef.
Terza Aziz turnde voor het eerste een KNGU wedstrijd, door een foutieve langemat oefening miste zij net het podium, maar werd zeer knap 5e in jeugd 1 niveau D4.
Anthe Troost en Nora Friederich namen deel in pup1 niveau D3. In deze categorie deden maar liefst 31 turnsters mee. Nora behaalde de hoogste score op de evenwichtsbalk en was verder stabiel op de overige toestellen. Hierdoor behaalde ze een mooie tweede plaats. Ploeggenoot Anthe was zeer sterk op de sprong en brug en kon hiermee een val van de balk compenseren. Ze werd hierdoor knap 5e.
Iris Fontein turnde een zeer sterke knappe wedstrijd met veel moeilijk bonus elementen. Door een onvolledige langemat oefening, kwam ze net te kort en werd ze 5e.
Op 18 maart vindt de tweede plaatsingswedstrijd in Lemmer plaats. Hierna zal bekend worden welke turnsters doorstromen naar de Friese Kampioenschappen.

14-01-2017 Lemmer114-01-2017 Lemmer

 

Nieuwe turnpakjes voor de selectiegroep 

09-01-2017

Het nieuwe jaar/ seizoen begint met een nieuw turnpakje. De jongste turnsters zullen zaterdag 14-01-2017 al in actie komen in Lemmer.

Turnpakjes 01-2017.03

 

Fries turnzilver voor Janita de Jong hanzestad

17-04-2016

Zaterdag 16 april werd het Fries Kampioenschap niveau FGH georganiseerd in Makkum.

Van gymnastiekvereniging Hanzestad in Bolsward namen deel Martine Sikma, Marije Troost, Roeline Yska, Nicole Abelskamp en trainingsgenoten Janita de Jong van Parrega en Marrit Louwsma van SSS Heeg.

De grote kanshebbers waren Janita en Nicole. Janita turnde het hele jaar al sterk en wist te continueren op het FK in jeugd niveau G. Ze kwam te kort op de sprong, maar wist dit te compenseren middels een zeer sterke brug oefening. Ze kwam 0.10 tekort voor goud, maar wist knap het Fries zilver te bemachtigen.

Nicole kwam ongelukkig op de plank met de eerste wedstrijdsprong en verloor hiermee haar podium kansen. Wel wist ze de wedstrijd knap en sportief af te ronden, ze haalde de 2e score op de vrije oefening. Roeline Yska turnde een mooie wedstrijd, ze belandde net naast het podium op een knappe 7e plaats.

 

09-04-2016 Hanzestad turnsters in de prijzen

Zaterdag 9 april  werd de 2e plaatsingswedstrijd voor de jongste gymnasten georganiseerd in Sneek. Gymnastiekvereniging Hanzestad nam deel in de volgende categorieën: pre-instap 2 niveau D4, pre-instap 2 niveau D5 en instap niveau D2.2016-04-09

Anthe Troost en Nora Friedrich namen deel in het hoogste niveau van deze dat in leeftijdcategorie instap niveau D2. Anthe was onstabiel op de langemat en had pech op de brug met de afsprong, Nora verloor haar evenwicht op de balk tijdens de sprongenserie. Ze werden 15e en 12e. De concurrentie was te sterk.

In leeftijdscategorie pre-instap 2 niveau D5 namen Fleur Atsma, Fleur Bonga, Fenna Cuperus en Lieke Boonstra deel. Fleur Atsma wist knap 3e te worden, dit was mede dankzij een zeer hoge score aan de brug. Fleur Bonga  en Lieke waren sterk op de sprong, Fenna had een mooie score op de brug, maar zij belandden net naast het podium.

Noa de Boer en Jildou Kruis namen deel in pre-instap 2 niveau D4. Voor Jildou was de concurrentie te sterk. Noa deed mee in de top, was ijzer sterk op sprong en brug. Zij werd knap 4e met maar 0.225 punt verschil met de 1e en liet deze tienden liggen op de langemat.

Noa de Boer, Fleur Atsma, Lieke Boonstra en Fenna Cuperus hebben zich door deze goede prestaties geplaatst voor de Friese Kampioenschappen op 21 mei in Wolvega.

 

 

 04-03-2016 Uitvoering turnen

Voor alle gymgroepen staat een uitvoering gepland op zaterdagavond 4 juni in sporthal de Middelzee. Vanzelfsprekend bent u van harte welkom om deze avond te komen kijken. Noteert u alvast de datum in uw agenda? Verdere informatie volgt te zijner tijd.

19-03-2016 Turnmedaille voor Femke Yska

Zaterdag 19 maart 2016 werd de tweede plaatsingswedstrijd van wedstrijdgroep drie plaats in Lemmer. Hanzestad nam deel met de turnsters; Yara de Boer, Mirte Vrieswijk, Nynke Tinga, Femke Yska, Iris Fontein, Jildau Siesling, Rixt Blanke en Renske Boschma.

Yara de Boer gleed van de brug met ongelijke liggers met de afsprong, kwam hierdoor net tekort voor een medaille. Ze werd 12e van de 39 turnsters in pup 1 niveau D3.

Femke, Iris en Jildau turnden een mooie wedstrijd, maar de concurrentie was sterk. Femke en Jildau wisten knap op de balk te blijven, Iris kwam ten val na de koprol. Femke wist verrassend de 4e prijs te behalen. Jildau en Iris belandden net naast het podium op een 5e en 7e plaats.

Binnenkort wordt de doorstroming naar de Friese Kampioenschappen bekend gemaakt. Yara de Boer en Iris maken kans op een plaats in de Friese finale. Deze worden op 28 mei georganiseerd in Buitenpost.

12-03-2016 Goede prestaties Hanzestad turnsters

Zaterdag 12 maart werd de tweede plaatsingswedstrijd niveau FGH gehouden in Makkum.
Deelnemende turnsters waren: Myrthe den Otter, Roeline Yska, Martine Sikma, Jenske de Lange, Nicole Abelskamp, Elske de Vries en Marije Troost.
Myrthe den Otter werd nam deel in leeftijdscategorie jeugd 2 in niveau H, zij behaalde de hoogste score op de brug met ongelijke liggers maar kwam op de sprong te kort voor het podium. In het hoogste niveau F van de…ze wedstrijd werd Roeline Yska knap 3e in leeftijdscategorie junior, zij was ijzersterk op de brug met ongelijke liggers. Het podium was in leeftijdscategorie Junior niveau G voor Hanzestad gevuld met een zilveren en gouden medaille. Het goud was voor Nicole Abelskamp met onder andere een prachtige vrije oefening. En het zilver was voor Marije Troost. Zij was zeer stabiel op de evenwichtsbalk. Van gymnastiekvereniging Parrega werd Janita de Jong knap 1e in leeftijdscategorie jeugd 2 in niveau H, zij traint ook bij Hanzestad.
Binnenkort wordt de doorstroom naar de Friese Kampioenschappen bekend gemaakt, deze worden op 16 april wederom in Makkum georganiseerd.

01-03-2016 Algemene ledenvergadering

Via de nieuwsbrief en onze website wil het bestuur van GV Hanzestad graag iedereen op de hoogte stellen van de activiteiten binnen de vereniging. De nieuwsbrief is een vervanging van de jaarvergadering. Vorig jaar hebben we een jaarvergadering georganiseerd in het gebouw van ELIM. Helaas was er weinig belangstelling voor. We hebben besloten om het dit jaar op de volgende manier te doen: Bij de nieuwsbrief is een antwoordstrook bijgevoegd. Mocht u onderwerpen hebben die u in de jaarvergadering wilt bespreken dan kunt u dit aangeven op deze strook. De aandachtspunten die worden ingezonden zullen worden behandeld en u kunt uitgenodigd worden om dit in een vergadering toe te lichten. Mochten er genoeg aanmeldingen zijn dan zullen wij weer een bijeenkomst organiseren. De antwoordstrook kunt u inleveren bij de train(st)ers. Of mail  gvhanzestad@gmail.com en vermeld in de titel: jaarvergadering.

20-02-2016 Turngoud voor Lieke Boonstra

Zaterdag 20 februari werd de 1e plaatsingswedstrijd voor de jongste gymnasten georganiseerd in Oudehaske. Gymnastiekvereniging Hanzestad nam deel in de volgende categorieën: pre-instap 2 niveau D4, pre-instap 2 niveau D5 en instap niveau D2.

Anthe Troost en Nora Friedrich namen deel in het hoogste niveau van deze dat in leeftijdcategorie instap niveau D2. Ze turnden beide
een stabiel goede wedstrijd, maar wisten het
podium niet te halen. De concurrentie was te sterk.
Ze werden knap 8e en 10e.

In leeftijdscategorie pre-instap 2 niveau D5 namen Fleur Atsma, Fleur Bonga, Fenna Cuperus en Lieke Boonstra deel. Fleur Atsma en Fleur Bonga scoorden hoog op de brug, maar vielen net naast het podium op een 7e en 5e plaats. Fenna Cuperus wist knap 3e te worden, mede dankzij een strakke langemat oefening. Lieke Boonstra ging er met het goud vandoor, zij had de hoogste score op de sprong.

Noa de Boer werd ondanks een paar kleine foutjes knap 3e. Zij deed mee in pre-instap 2 niveau D4. Zij behaalde de hoogste score op de sprong.

Op zaterdag 9 april vindt de 2e plaatsingswedstrijd in Sneek plaats. Hierna wordt bekend gemaakt welke turnsters doorstromen naar de Friese kampioenschappen.

11-02-2016 Herenvolleybal

Donderdagavond 11 februari was het de avond dat het bestuur mee ging volleyballen met de heren van onze vereniging. Het wordt intussen al een traditie want al 5 jaar komt het bestuur ieder jaar langs. Voor onze nieuwe bestuursleden was dit ‘de kat uit de boom kijken’, want wat gaat er gebeuren deze avond.  Dit dus…

Om 20.30 uur stond het bestuur paraat om met het herenvolleybalteam mee te spelen. Een net zo’n belangrijk onderdeel van deze avond is het nabeschouwen. Dit wordt altijd gedaan met een borreltje, wat natuurlijk altijd lekker smaakt na zo’n intensieve avond. Ons doel: een gezellige avond. En dat is zeker geslaagd! Wij als bestuur zijn van plan deze traditie voort te zetten, dus heren van het volleybal: TOT VOLGEND JAAR!!

02-02-2016 Contributie

Er komen regelmatig vragen binnen over de contributie en hoe het zit met uitschrijven van de vereniging. Hieronder volgt de uitleg.

Contributie

Alle vakanties, vrije dagen en uitval van andere feestdagen, zoals bijvoorbeeld de avondvierdaagse, zijn niet meegerekend in de contributie. De contributie is daardoor berekend op 38 lessen per jaar.  De gehele jaarcontributie is verdeeld over 10 maanden. In de maanden juli en augustus wordt geen contributie geïnd. De meeste lesuitval door vakanties en feestdagen is in de laatste periode van het schooljaar. Vaak krijgen we opmerkingen dat men wel contributie voor de gehele maand betaald maar dat er maar 2 of 3 lessen in een maand zijn. Via deze weg willen wij graag duidelijk maken dat dit dus wel is meegerekend in de contributie.

Uitschrijven bij de vereniging:

Ook zijn er veel vragen over uitschrijven. We hebben afgelopen tijd grondig de statuten nagelezen en hieruit blijkt dat leden zich op twee momenten in het seizoen kunnen uitschrijven.

– Leden kunnen zich uitschrijven per 31 december, de laatste les zal dan de laatste les voor de kerstvakantie zijn.

– Leden kunnen zich uitschrijven per 30 juni, de laatste les is dan de laatste les van het seizoen.

Eerder uitschrijven kan, maar de contributie zal dan wel tot genoemde data worden afgeschreven. Om dit duidelijker naar jullie aan te geven zijn de afmeldformulieren hierop aangepast.

Contributie oktober

Door omstandigheden is de contributie van oktober in februari pas afgeschreven, mocht dit nog niet gebeurd zijn dan zal dat op korte termijn gebeuren.

De fout is ontstaan door meerdere factoren; oude bestuursleden moesten worden uitgeschreven bij de bank, nieuwe bestuursleden moesten worden aangemeld. Hier ging wat tijd overheen. Vervolgens is het bestand voor automatische incasso voor de maand oktober afgekeurd omdat de verenigingsgegevens nog niet overeen kwamen. Inmiddels is dit opgelost en zijn alle achterstanden bijgewerkt. Wij hopen dat u hier begrip voor heeft.

06-02-2016 Goede prestaties van turnsters GV Hanzestad

Zaterdag 6 februari werd de eerste plaatsingswedstrijd niveau F,G en H gehouden in Makkum. CIMG7252Gymnastiekvereniging Hanzestad was de organiserende vereniging.

Deelnemende turnsters van GV Hanzestad waren: Myrthe den Otter, Roeline Yska, Martine Sikma, Jenske de Lange, Elske de Vries, Nicole Abelskamp en Marije Troost.

Myrthe den Otter werd 5e in de leeftijdscategorie jeugd 2 in niveau H. In het hoogste niveau F van deze wedstrijd werd Roeline Yska knap 7e in de leeftijdscategorie junior.  Ze kwam 0,50 punten tekort voor een podium plaats. Een ere “GV Hanzestad podium” was er in leeftijdscategorie Junior niveau G. Met een dikke punt verschil werd Martine Sikma verrassend 1e. Het zilver was voor Nicole Abelskamp en het brons voor Marije Troost.

Van gymnastiekvereniging Parrega werd Janita de Jong knap 1e in leeftijdscategorie jeugd 2 in niveau H.

10-01-2016 Jeugd Sponsor Actie Poiesz

Wij zijn weer geselecteerd voor de Poiesz Jeugd Sponsor Actie. De actie loopt van 8 februari t/m 3 april. Vanaf 8 februari krijg je bij elke €10,- euro aan boodschappen een sponsormunt. Door deze munten in de koker van Gv Hanzestad te doen, worden de sponsorpunten toegekend aan onze vereniging. Hoe meer munten voor Hanzestad hoe meer sponsorgeld we krijgen. Wil je ons steunen?? Doneer dan je muntjes in onze koker bij de Poiesz Supermarkt aan de Peter van Thaborplein 4 in Bolsward!

Zaterdag 20 februari mochten wij met onze vereniging de appelflappen verkoop stimuleren en onze vereniging promoten. Van 10.00 uur tot 15.00 uur waren bestuursleden met enthousiaste leden aanwezig. De actie was een groot succes voor Hanzestad. We kregen heel veel sponsormunten.

 

 30-12-2015 Grote Clubactie 2015

Ten eerste voor iedereen die loten heeft verkocht, hartstikke bedankt voor jullie inzet! Dankzij jullie kunnen we weer nieuwe attributen aanschaffen voor gym en dans. De gymafdeling heeft op deze manier gespaard voor nieuwe matjes en de dansgroepen kunnen attributen/kleding aanschaffen voor optredens zodat de dansen er nog mooier uit gaan zien.

De lotenverkopers konden ook een prijs winnen. De beste 3 lotenverkopers hebben een VVV-bon van 20 euro gewonnen. Deelnemers die 20 loten of meer hebben verkocht hebben allemaal  kortingsbonnen voor attractieparken gewonnen.

Machteld Sijbesma (27 loten verkocht)

Emma Jansen (29 loten verkocht)

Isa Veldmans (27 loten verkocht)

 

20-11-2015 Nieuwe balkhoes dankzij sponsoring van Centric

Afgelopen september hebben we via een sponsoractie van Centric, het bedrijf waar de vader van Yara en Noa de Boer werkt, een nieuwe balkhoes gekregen ter waarde van € 500,-. We zijn hier ontzettend blij mee. De oude hoes was erg versleten en glad.

Nieuwe gymtoestellen en attributen zijn erg duur en zijn flinke investeringen voor onze vereniging.  Deze actie door Centric was een prachtige  verrassing. We kunnen nu weer lange tijd veilig van de balk gebruik maken.

 

27-09-2015 Dance Summer Afterparty

Afgelopen september hebben alle dansgroepen een optreden gegeven in de manege van de Hanzeruiters. Dit was een zeer geslaagde middag! Er waren veel strandlakens, strandballen, strandstoelen en zelfs parasols meegenomen. De Manege had speciaal voor ons de kantine geopend, zodat er ook de mogelijkheid was voor een versnapering.

Zowel het bestuur van de Hanzeruiters en van Hanzestad zijn zeer tevreden over hoe deze dag is verlopen. Wij hopen dat we in de toekomst nog iets voor elkaar kunnen betekenen.

Nu staat het volgende optreden alweer voor de deur, dit zal 3 april plaatsvinden. Wij wensen de dansers alvast veel succes toe!

13-8-2015 De notulen van de jaarvergadering staan online De notulen van de jaarvergadering staan online. Download de notulen. Mocht je de notulen niet kunnen downloaden dan kan je ze ook opvragen via gvhanzestad@gmail.com.

25-7-2015 Grote Clubactie
Dit seizoen gaat GV Hanzestad meedoen aan de grote Clubactie! Vanaf september 2015 mogen we loten gaan verkopen. Een groot gedeelte van de opbrengst gaat naar onze club toe. Al meer dan 40 jaar steunt de Nationale Stichting Grote Clubactie het Nederlandse verenigingsleven. Verenigingen zijn namelijk de basis voor een gezonde samenleving. Daarom organiseren zij jaarlijks een landelijke loterij waarmee verenigingen extra inkomsten werven.

DOE JE BEST WANT DE PERSOON DIE DE MEESTE LOTEN VERKOOPT KRIJGT EEN PRIJZENPAKKET!!!!

30-6-2015  Zomerstop
De zomervakantie is begonnen. GV Hanzestad heeft een zomerstop t/m zondag 16 augustus. Vanaf maandag 17 augustus beginnen de lessen weer voor gym. Voor dance beginnen de lessen 3 september. Voor 17 augustus ontvangen de leden een mail met informatie over het starten van de lessen. Wij wensen iedereen een fijne zomer en tot volgend seizoen.

1-5-2015 Contributieverhoging
Afgelopen jaarvergadering is al gesproken over de contributieverhoging. Nu was er een minimale opkomst bij de ledenvergadering, hierbij een korte uitleg.

Aangezien de subsidies vanuit de overheid gedeeltelijk en in de nabije toekomst volledig zullen verdwijnen, moet de vereniging zichzelf bedruipen. Om ervoor te zorgen dat er geen enorme bezuinigingen plaats hoeven te vinden en wij als bestuur graag het materiaal en de optredens up to date willen houden, zodat de dans- en gymervaring voor de leden er niet onder komt te lijden, hebben wij besloten een minimale contributieverhoging uit te voeren.

Ook zal er vanaf september 2015 maandelijks contributie worden geïnd, met uitzondering van de maanden juli en augustus. De nieuwe contributie staat op de website vermeld. De betalingsmethode van de contributie zal ongewijzigd blijven.

17-3-2015 Martine Sikma wint in Balk
Turnster Martine Sikma van GV Hanzestad Bolsward won zaterdag in sporthal De Trime in Balk goud bij de tweede plaatsingswedstrijd keuze oefenstofwedstrijden niveau FGH.

Martine kwam uit in jeugd 2 niveau H. Ze was met name sterk op vloer en brug. Dit werd beloond met een eindscore van 43,03 punten.

17-2-2015 Vier turnmedailles voor Hanzestad
Vier leden van gymnastiekvereniging Hanzestad uit Bolsward wonnen zaterdag bij de eerste plaatsingswedstrijd voor niveau 11 en 12 in Makkum een medaille.

Nynke Tinga nam deel in instap niveau 11. Ondanks dat ze van de evenwichtsbalk viel wist ze nog knap een 6e plaats te behalen, mede dankzij een zeer sterke brug oefening. Anthe Troost en Nora Friederich turnen in pre-instap 2 niveau 12. Nora werd tweede na een zeer stabiele wedstrijd en een foutloze balkoefening. Anthe werd derde. Zij liet punten liggen door een val van de balk, maar compenseerde dit met een zeer sterke brugoefening. Noa de Boer liet haar gouden kansen liggen op de sprong en balk maar was zeer blij met een vierde medaille.