Turnwedstrijden

Alle wedstrijdturnsters hebben hun eerste plaatsingswedstrijd gehad. GVHanzestad heeft al prachtige resultaten behaald tijdens de turnwedstrijden, kijk voor alle foto’s en uitslagen ook op onze facebookpagina.
Hieronder de prijswinnaars op een rijtje:

Springwedstrijden

Op 4 november deed Hanzestad voor het eerst mee aan de D/E Springwedstrijden met Floor van Hettema, Maureen Roorda, Lieke Boonstra, Lydia Schreefel, Fleur Bonga, Lois Nota en Jeannette Jeger. Ze behaalden maar liefst 3 prijzen: 2e op plankoline kast, 3e op langemat en 3e op de trampoline. Een prachtig groepsresultaat met veel springplezier!

Op 25 november 2017 vonden de Friese Kampioenschappen ABC-springwedstrijden plaats in Surhuisterveen. Dit in samenwerking met Des Makkum en Tuimelaar Wommels. Het junior team behaalde: 3e op tumbling, 2e op tafel, 2e op trampoline. De senioren werden 3e op tafel.

Wedstrijdgroep 2
Goud voor Femke Terpstra (pre-instap 2 D5)

Wedstrijdgroep 3
Goud voor Yara de Boer (jeugd 1, D3)
Goud voor Lieke Boonstra (pup 1, D3)
Brons voor Fenna Cuperus (pup 1, D3)
5e plaats voor Fleur Atsma (pup 1, D3)

Wedstrijdgroep 4
Goud voor Femke Yska (jeugd 2, G)
Zilver voor Iris Fontein (jeugd 2, G)
4e plaats voor Nora Friedrich (pup 2, D1)
4e plaats voor Hildou Tjalma (jeugd 2, H)

Wedstrijdgroep 5
Goud voor Roeline Yska (senior, E)
Goud voor Janita de Jong (junior, F)
Zilver voor Marrit Louwsma (senior, E)
Brons voor Martine Sikma (senior, F)

Er zijn natuurlijk meer turnsters die prachtig hebben geturnd tijdens de turnwedstrijden maar net niet in de medailles kwamen of pech hadden en ten val kwam op een toestel. Vanaf maart beginnen de 2e plaatsingswedstrijden. Hierna wordt bekend welke turnsters mogen strijden om de Friese titel op het FK.